Tęsinys : the garden party

Po nesėkmingos popietės po Londono centrą tėtis nusivedė mane papietauti su jo verslo partneriais. Aš žinoma visą laiką tylėjau, nes mano anglų kalba nebuvo tokia tvirta, kad suprasčiau tų „rimtų vyrų“ sapaliones. Tad aš tik valgiau, gėriau ir šypsojausi. Nors iš tiesų nuobodžiavau kaip niekada. Iki to laiko, kai išgirdau vieną iš tų vyrų sakant:

-You know, I think you and your daughter should come tonight to the garden party. It‘s like a charity for pour people and a festival for us,- nusikvatojo tas vyras

Tėtis klausiamai pažvelgė į mane. Aš visa švytinti atsakiau:

-I would love to.  Now if you‘ll excuse me I‘m going to fresh in up

Pakilusi nuo stalo nuėjau į tualetą mintyse galvodama ką apsirengsiu į tą nuostabų vakarėlį.

Po pietų tėtis parvežęs mane namo vėl turėjo išskubėti į susitikimą.

– Grįšiu apie 17h. Tu jau turi būti pasiruošusi. Gerai? Nes iš kart reiks važiuoti.

-Puiku, puiku, – skubėdama į viršų nerūpestingai tariau aš.

Atsidarau savo didžiąją spintą.  Einu per visas sukneles braukdama ranka. Kol užčiuopiu vieną ypatingą. Neilgą, švelniai rudos, dar vadinamos kreminės spalvos suknelę, turinčią nugaroje iškirptę. Griebiu delninę ir be galo gražius, plokščiapadžius batelius. Lekiu į dušą. Nusipraususi, išsidžiovinusi savo ilgus, šviesius, tiesius plaukus susirišu juos į netvarkingą kuodą. Apsirengiu, užsisegu laikrodį, pasidažau ir Vuolia. Aš pasiruošusi. Tą pačią akimirką ir girdžiu šaukiant iš apačios:

-Adele! Tu jau pasiruošusi?

Nulipu žemyn. Tėtis pasitinka mane žvilgsniu ir šypsosi.

– Kas?- paklausiau jo

-Nieko. Tiesiog pamiršau kokia tu jau suaugusi,- tarė tėtis vos girdimai.

Nusišypsojau.

Po 10 minučių jau riedėjome su tėčiu į nuostabų parką, kuriame ir vyko vakarėlis. Žmonių sausakimša. Visi be galo elegantiški, pasipuošę. Jų aprangą, aksesuarai šaukte šaukė : „ PAŽIŪRĖKIT Į MANE AŠ TURTINGAS“ Kurį laiką tėtis mane pristatinėjo savo draugams, kolegoms. Aš tuo tarpu tempiama tėčiu žvalgiausi po parką, kuris buvo papuoštas nepaprastai. Visur vaikščiojo padavėjai, buvo švediškas stalas su įspūdingais patiekalais ir užkandžiais. Po kurio laiko pasidarė nuobodoka klausytis tų žmonių kalbų apie finansus tad aš griebiau taurę šampano ir lėtai gurkšnojau šypsodamasi nepažįstamiems.

-O žiūrėk tai mano pagrindiniai investuotojai. Eime, reikia pasisveikinti. Būk ypač maloni,- tarė tėtis

-Vėl? – tariau nusikamavusiu balsu, – bet jau pasisveikinai su kokiu šimtu. Gal aš galiu eiti?

– Ne, Adele, prašau tik šitie. Jie man ypatingai svarbūs.

Niurzgėdama žingsniavau link tų investuotojų. Pakeliui iš padavėjo pasiėmiau dar vieną taurę šampano ir išgirdau tėtį sakant:

-Good evening Mr. Brown. I’d like to introduce my daughter Adele.

Atsisukusi nusišypsojau ir sustingau. Tai buvo tas pats vaikinas, kurį aš apšaukiau šiandien gatvėjė, kai jis man patarė užsirišti batraištį. Tas ypatingos išvaizdos vaikinas su dervos juodumo plaukais ir dangaus mėlynumo akimis. Tėtis kumštelėjo mane.

-Hi,- galiausiai tariau aš,- it‘s pleasure to finally meat you. I heard many nice things about you,- išbėriau aš žodžius kaip žirnius ir nepagalvojusi nieko blogo apkabinau tą apskritą veidį tėčio investuotoją Mr. Browną. Atšlijusi pamačiau raudoną tėčio veidą. Šalia stovėjęs gražuolis vaikinas tarė ;

-Adele? Like that famous singer,- nusišypsojo jis savo tobula šypsena.

Aš nusišypsojau ir tariau :

-Yeah. Jus like her. If you‘ll excuse me I‘m going to the ladies room.

Nuskubėjau kuo toliau nuo ten tiesiai į moterų tualetą.

Laukite tęsinio

Xo xo La Madam

Kategorijos: Be kategorijos.